Hypnotherapie Vathorst

Anita is hypnotherapeute en werkt sinds kort in onze praktijk in Vathorst. Hypnotherapie is een een therapievorm waarbij je vanuit hypnose emoties verwerkt. Ze hebben al verschillende patiënten en artsen onder behandeling gehad, veelal met zeer positief resultaat. 

Hoe zou het zijn als we terug kunnen naar het verleden en ons lichaam konden herprogrammeren? Of terug naar een trauma en de emotie los te koppelen? Dit kan! Met hypnose. Hypnotherapie in het kort

Door middel van hypnose helpen wij mensen om emoties los te laten, het verleden op te ruimen of antwoorden te krijgen van het onbewuste. 

Een pijn die maar niet weg gaat kan ook veroorzaakt worden door een emotie die vast zit in je lichaam. De kracht is die los te koppelen van het bewuste/je ego/het poppetje op een schouder en het onbewuste/het gevoel. We luisteren heel goed naar ons bewuste; die is gevormd door onszelf maar ook door onze omgeving (familie, vrienden, woonplaats, werk). Dat is niet erg, maar luisteren we ook nog naar ons onbewuste, ons gevoel? 

 

Trauma's uit het verleden
Ook trauma's in ons verleden kunnen ons beïnvloeden. Tussen 0 en 7 jaar zijn kinderen constant in een hogere staat van bewustzijn. Alles wat er gezegd wordt nemen ze aan voor waar. Dus als hier iets gebeurt (iets klein of groot) kan er een emotie aangekoppeld worden. Dit neem je je hele leven mee. We kunnen dat loskoppelen onder hypnose en daar met een volwassen bril naar kijken. Dit wordt ook wel regressie genoemd. 

 

Emoties op latere leeftijd
Maar ook op latere leeftijd kunnen we emoties vasthouden: Ben ik wel goed genoeg? Ben ik echt los van mijn ex partner? Zit er een angst? Waarom wordt ik niet zwanger (kan emotioneel zijn)? Waarom durf ik niet verder? Waarom zet in zakelijk niet de stappen die ik zou willen?

 

Wie is Anita Elsing?
Ik woon in Putten en ben moeder van drie kinderen (22, 18, 15). Ik heb
jarenlang gewerkt in de kinderopvang. Ik ben mijn leven lang geïnteresseerd geweest in het menselijk gedrag. Als empathisch persoon heb ik altijd verder dan het gedrag van anderen kunnen kijken. Doordat ik bepaalde uitdagingen op mijn levenspad kreeg ben ik mijzelf gaan ontwikkelen. Het roer kon niet anders dan volledig omgegooid worden: ik besloot een vierjarig opleiding tot psychosociaal therapeut te gaan volgen. Later kwam daar een extra hypnose opleiding bij. Mijn grootste passie is anderen te mogen begeleiden bij hun ontwikkelingsproces.

 

Veelgestelde vragen
  • - Maak ik alles mee onder hypnose?
  • Ja, je maakt alles mee onder hypnose. Je bewustzijn mag mee luisteren, mee kijken, maar niet ingrijpen. 
  • - Gaat iedereen meteen onder hypnose?
  • Hypnose moet je voor open staan. Je moet onder hypnose willen. Dan pas zet je je lichaam open om het te ondergaan. Controle heeft geen zin.
  • - Heb ik een hulpvraag nodig?
  • Dat is niet nodig. Een hulpvraag wordt gecreëerd door je bewustzijn en ik kijk soms ook gewoon wat je onderbewustzijn voor ons klaar heeft staan om te behandelen.
  • - Wordt hypnose vergoed?
  • Nee dat wordt niet vergoed. Ik ben niet aangesloten bij een beroepsvereniging. 

 

Maak vrijblijvend een afspraak of bel voor meer informatie!

Anita Elsing
Hypnotherapeute

Locatie
Heideweg (wo)

Contactgegevens
06 23154089
Afspraak maken? Klik hier