Psycho-sociale zorg

professionele psychische hulp die binnen de basiszorg vergoed wordt

Psycho-sociale zorg

Ieder mens kent periodes van tegenslag. Dat kan liggen binnen de relationele sfeer, werk gerelateerd zijn of te maken hebben met andere ingrijpende gebeurtenissen die uw leven op haar kop zetten. Onze ervaren POH-GGZ kan u daarbij helpen weer grip te krijgen op uw leven en traumatische gebeurtenissen te verwerken.

In maximaal een vijftal gesprekken zal onze POH-GGZ u handvatten geven om uw leven weer op te pakken. Mocht het toch nodig zijn meer tijd hiervoor uit te trekken dan zal zij u verwijzen naar een andere hulpverlener.

Voor opvoedkundige problemen en vermeende psychische problemen bij uw kinderen, kunt u terecht bij onze POH-Jeugd (Orthopedagoog). Zij kan u helpen inzicht te geven hoe om te gaan bij opvoedkundige zaken. Ook in het geval van scheidingen, waardoor de kinderen in de knel kunnen komen, is het mogelijk onze POH-Jeugd te consulteren.

Waarom is het belangrijk om onder controle te komen van de POH-S indien u een chronische aandoening heeft?

Door u continue te laten monitoren door onze POH-S of u goed bent ingesteld op medicatie of om juist te voorkomen dat u medicijnen moet gaan gebruiken, zorgt onze POH-S er voor dat u leeft met een chronische aandoening zonder hier al te veel hinder van te onder vinden. We proberen u zoveel mogelijk zelf de regie te laten nemen. Door de digitalisering zal u dat steeds vaker thuis kunnen doen. Toch is het goed om met een deskundige zoals de POH-S, uw data te bespreken en samen te kijken welke zorg het beste bij u past.

Ook helpt onze POH-S u graag bij het stoppen met roken. “ga naar stoppen-met-roken”

Contact opnemen met Quin Dokters